TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek

                                                                                   

                                                                                 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

 

www.simoncarcolor.hu

 

Hatályos : 2020.10.11 naptól

 

 

Üdvözöljük honlapunkon . Reméljük hamarosan ügyfelein között tudhatjuk .

 

Megrendelése véglegesítése előtt kérjük figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket ,mert megrendelése véglegesítésével Ön vagy cége elfogadja a jelen dokumentum tartalmát .

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek a Simon Future Tools Kft ( Szolgáltató) és a szolgáltató által a www.simoncarcolor.hu honlapon keresztül nyújtott elektonikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Vásárló (Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik amely a www.simoncarcolor.hu honlapon keresztül , a szolgáltató vagy közreműködője által történik .

 

 

Szolgáltató (Eladó, Vállalkozás) adatai

Név: Simon Future Tools Kft

Székhely: 3000 Hatvan Martinovics út 9 /b

Levelezési cím: 3000 Hatvan Martinovics út 9 /b

Üzlet, átvételi pont címe: 3000 Hatvan Martinovics út 9 /b

Nyilvántartásba vevő hatóság: Egri Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 10-09-037686

Adószám: 26364944-2-10

Képviselő: Simon Péter

Telefonszám : 06702940139

Honlap: http://www.simoncarcolor.hu

E-mail : simoncarcolor@gmail.com

 

Tárhelyszolgáltató adatai

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Elérhetőség: , unas@unas.hu

Weboldal: unas.hu

Név: Sybell Informatika Kft

Székhely: 1158 Budapest Késmárk u. 7/B 2.em. 206

Elérhetőség: 061 707 6726, info@sybell.hu

 

 A magyar jog kikötése, általános rendelkezések

 • 2.1. A fent meghatározott internetcímen elérhető webhelyet (a továbbiakban: webhely) üzemeltető Szolgáltató Magyarországról nyújtja szolgáltatását, a webhelyen nyújtott szolgáltatás Magyarországra irányul. A szolgáltatás nyújtására, Szolgáltatóra, valamint a felhasználókra e szerződés keretein belül a magyar jog irányadó és alkalmazandó, különös tekintettel a

  -  AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról,
  - Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényre (a továbbiakban: Ptk.),
  - a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényre,
  - a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényre,
  - a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletre,
  - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényre,
  - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényre.

A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. 

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.

 

A megrendelt termékek ellenértékének kiegyenlítése

 

Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. Az árak tájékoztató jellegűek. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy üzletpolitikai okból az Eladó az árakat módosítsa. Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre. A Simon Future Tools Kft.. az árváltozás jogát fenntartja.

A vevő a megrendelésével a jelen ÁSZF-ben szabályozott feltételekkel vállalja, hogy a megrendelt árut átveszi és a Simon Future Tools Kft.. által közölt árjegyzék szerinti vételárat az előírt fizetési határidőben maradéktalanul kifizeti.

Megrendelése ellenértékének kiegyenlítésére alábbi fizetési módok állnak rendelkezésére:

Utánvéttel az áru átvételekor készpénzben .

Üzleteinkben az áru átvételekor készpénzzel .

Banki átutalással (A fizetendő összegnek a kiszállítást megelőzően be kell érkeznie bankszámlánkra)

 

Termék kiválasztás és megrendelési módja :

 

A megrendelt termék(ek) lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a használatára vonatkozó utasításokat a konkrét termék Szolgáltató webhelyén található információs oldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Ha a megrendelés előtt a termékkel kapcsolatban kérdés merülne fel, Szolgáltató ügyfélszolgálata készséggel áll Felhasználó rendelkezésére. A Szolgáltató által forgalmazott termék használati utasítása – ahol ezt a jogszabály előírja – a termékhez mellékelve megküldésre kerül. Ha Felhasználó nem kapja kézhez a termékkel együtt a kötelező használati utasítást, azt – mielőtt a terméket használatba veszi – jelezze az ügyfélszolgálatnál, Szolgáltató pótlólag megküldi azt. Amennyiben Felhasználónak a webáruházban található bármely termék minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban a webhelyen közölteknél több információra van szüksége, forduljon bizalommal Szolgáltató ügyfélszolgálatához (elérhetőségek: fentebb az "Szolgáltató " cím alatt).

A vevő ismeri és elfogadja az interneten történő vásárlás kockázatait, amelyre tekintettel internetes vásárlás esetén a Simon Future Tools Kft.-t különösen nem terheli felelősség.

A megrendelés azonnali visszaigazolását Szolgáltató automatikus visszaigazoló e-mail útján küldi meg Felhasználó részére. Ezzel az azonnali visszaigazolással Szolgáltató a megrendelés beérkezését, és az abban meghatározott feltételeket, a megrendelés tartalmát igazolja vissza Felhasználó felé, azonban e visszaigazolással még nem jön létre a termék megvásárlására vonatkozó szerződés.

A termék megvásárlására vonatkozó szerződés a Szolgáltató elfogadó nyilatkozatával jön létre, melyet szintén elektronikus úton, a megrendelés elfogadásáról szóló e-mail formájában küld meg Felhasználónak a Felhasználó által regisztrációja vagy megrendelése során megadott e-mail címére. Tehát a szerződés akkor jön létre, ha a Szolgáltató visszaigazolta Felhasználónak azt, hogy elfogadta a megrendelést (ez nem tévesztendő össze azzal az automatikus elektronikus visszajelzéssel, mely arról tanúskodik csupán, hogy a Felhasználó megrendelése beérkezett a Szolgáltatóhoz).

Szolgáltató a raktáron lévő termékre vonatkozó megrendelést előre fizetés esetén a fizetendő összeg beérkezését követő, utánvét esetén a megrendelés elfogadásának visszaigazolását követő 2 munkanapon belül feldolgozza, majd a terméket csomagküldő szolgálat igénybevételével juttatja el a megrendelő Felhasználóhoz. Amennyiben nem vagy csak késve teljesíthető a megrendelés, Szolgáltató haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Felhasználóval.

 

A termék ( Termékek ) szállítási módjai :

 

Amennyiben Ön megrendelésén az áru házhoz szállítását kérte, a számlázott szállítási költség a megrendelés teljes (bruttó) értékének, a megadott szállítási cím legközelebbi üzletünktől számított távolságának és a szállítandó áruk tömegének függvényében változik. A Simon Future Tools Kft. saját hatáskörében dönti el, hogy az Ön megrendelését saját fuvareszközzel, vagy csomagküldő szolgálat útján teljesíti. Egyes termékeink szállítását annak mérete, tömege vagy az áru jellege miatt a csomagküldő szolgálatok nem vállalják, ilyen esetben munkatársaink Önnel egyeztetnek. A pontosan kiszámított házhoz szállítási költség (amennyiben telefonos egyeztetést nem igényel) a megrendelés lezárása előtt feltüntetésre kerül.

A csomagokat a MPL  futárszolgálat szállítja ki .
Megrendelt csomagját a futárnál készpénzben és bankkártyával is van lehetőség fizetni.
A kiszállítás általános határideje terméktől függően 1-15 munkanap, készletes termékek esetén lényegesen rövidebb. Belföldi és nemzetközi szállítást is tudunk teljesíteni !
Amennyiben a megrendelt termék , termékek nincsen raktáron akkor értesítést küldünk , mikor tudjuk küldeni vagy mikorra érkezik be valamelyik raktárunkba .
Az áruátvételkor a megrendelő köteles meggyőződni az áru mennyiségi meglétéről, illetve a csomagolás épségéről és ezt a kísérőokmányokon aláírásával igazolja.
Az áru visszaszállítását a megrendelőt terheli . Köszönjük megértését

Szállítás és csomagolás 0-50000 Ft brutto 2500-Ft/cím ellenében kerül kiszállításra50000 Ft tól

cégünk a kölcségeket átvállalja .

 

Tulajdonjog fentartása .

Simon Future Tools Kft . a kiszállított termékek tulajdonjogát minden esetben fenntartja a számla teljes összegű kiegyenlítéséig .

 

Sérült csomag , Reklamáció kezelése , Termékszavatosság . Jótállás .

 

Amennyiben Ön házszállítással kérte megrendelése teljesítését és a megrendelt termék sérülten érkezik, Önnek jogában áll a küldemény átvételét megtagadni. 

 Csomagot a kézbesítő jelenlétében bontsa fel és ellenőrizze a csomag tartalmának épségét, valamint a csomag tartalmát egyeztesse a szállítási okmányon szereplő adatokkal.

A Simon Future Tools Kft.. kizárólag abban az esetben tud kárigénnyel fellépni a szállító céggel szemben és a vevőnek új, árut küldeni -amennyiben írásbeli ( jegyzőkövet állítanak ki az esetről ) tájékoztatást kap a vevőtől a káreseményről. A sérülten érkezett küldeményt a leggyorsabban igyekszünk pótolni.

Cégünk gyártó által biztosított szavatossági határidőn belüli festékeket és vegyi árukat árusít és szállít megrendelőinek .

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (a továbbiakban: NGM rendelet) alapján a fogyasztónak minősülő Felhasználó felé történő hibás teljesítés esetén a Szolgáltató bizonyos termékek értékesítése kapcsán jótállásra köteles.

 

 Jótállás , szavatosság időtartama 2 év ( E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. ) amelynek kezdő időpontja az áru vevő általi átvételével kezdődik . Jótállás , szavatossági reklamációját számlával érvényesíthető, ügyfélszolgálatunkon érvényesíthető . Minden megvásárolt termékünkről kérem olvassa el a használati utasítást .

Elállás , Felmondás :

Fogyasztónak minősülő Felhasználó 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Felhasználó jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Termék adásvételére irányuló szerződés esetében: attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Felhasználó vagy a Felhasználó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Felhasználó elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni Szolgáltató elérhetőségeinek egyikére. Az elállási/felmondási nyilatkozat bármilyen módon megtehető, akár szóban akár írásban.

A termék visszaküldésének megszervezése és a visszaküldés költsége Felhasználót terheli. Az áru visszajuttatása történhet személyesen is, az ügyfélszolgálattal történő előzetes időpont egyeztetés után.

Ha Felhasználó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Felhasználó elállási nyilatkozatának beérkezésétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Felhasználó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a termék Felhasználóhoz történő fuvarozásának költségét is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Felhasználó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha Felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja, és e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli. Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Felhasználó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Jogviták , Panasz:

 

A szerződő felek kölcsönösen együttműködnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket peren kívül, tárgyalásos úton a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb költséggel rendezzék.

Szolgáltatót jogszabály alapján szerződéskötési kötelezettség nem terheli. Szabadon dönt a Felhasználó regisztrációjának, megrendelésének befogadásáról vagy visszautasításáról. A visszautasításból, illetve a szolgáltatás kieséséből vagy megszűnéséből adódó károkért való felelősségét Szolgáltató kizárja

Ha az egyeztetés nem vezet eredményre, akkor a vásárló a bírósághoz fordulhat . 

Jelen szerződési feltételekben nem rendezett kérdések tekintetében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet törvény rendelkezései irányadók.

A fogyasztó a panaszával jogosult a Budapesti Békéltető Testülethez (székhely: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10., e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu) fordulni.Felhasználó a Szolgáltató szolgáltatására, tagjának, alkalmazottjának vagy a Szolgáltató érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására, az áru minőségére vonatkozó panaszával levélben, telefonon és elektronikus levélben fordulhat Szolgáltatóhoz az alábbi elérhetőségeken:

Szolgáltató (Eladó, Vállalkozás) adatai

Név: Simon Future Tools Kft

Székhely: 3000 Hatvan Martinovics út 9 /b

Levelezési cím: 3000 Hatvan Martinovics út 9 /b

Üzlet, átvételi pont címe: 3000 Hatvan Martinovics út 9 /b

Nyilvántartásba vevő hatóság: Egri Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 10-09-037686

Adószám: 26364944-2-10

Képviselő: Simon Péter

Tel 06 702940139

Honlap: http://www.simoncarcolor.hu

E-mail : simoncarcolor@gmail.com

 

2020.10.11                                                                                                                               Simon Future Tools Kft 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató

                          

                                                                                            

                                                                                                ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT        

                                                                                                                 

                                                                                   SZERKESZTÉS LEZÁRVA: 2020.Oktober.11

 

 

Társaságunk a GDPR 13. cikke alapján az alábbi tájékoztatást adja az
érintett személyek részére:

Adatkezelő

Név: Simon Future Tools Kft 

Székhely: 3000 Hatvan Martinovics út 9/b

Levelezési cím, panaszkezelés: 3000 Hatvan Martinovics út 9/b

E-mail: simoncarcolor@gmail.com

Telefonszám: 06702940139

Weboldal: http://www.simoncarcolor.hu 

 

Tárhelyszolgáltató

Név: UNAS Online Kft.

Levelezési cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

E-mail cím: unas@unas.hu

Telefonszám:

Név: Sybell Informatika Kft

Levelezési cím: 1158 Budapest Késmárk u. 7/B 2.em. 206

E-mail cím: info@sybell.hu

Telefonszám: 061 707 6726

Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit
önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig az
adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.
Az adatkezelés a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy
nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége,
így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy
megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás,
terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás
vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.
Az adatfeldolgozás technikai jellegű adatkezelés, az adatok feletti rendelkezési és
döntési joggal nem rendelkezik.
Személyes adatnak minősül az azonosított vagy azonosítható természetes
személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a
természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely
azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a
természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális
vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján
azonosítható.
Társaságunk adatkezelőként és adatfeldolgozóként tiszteletben tartja mindazon
személyek magánszféráját, akik számára személyes adatot adnak át és
elkötelezett ezek védelmében.

Adatfeldolgozás:
adatfeldolgozó igénybe vétele nem történik
vagy
adatfeldolgozást végző személyek: Simon Péter 
elérhetősége: 06702940139
Az adatfeldolgozó kizárólag olyan utasításokat hajthat végre, amelyek
írásban rögzítettek.
Titoktartás kötelezi a személyes adatok kezelésével foglalkozó
munkavállalókat.
Az adatbiztonság garantálása érdekében az adatfeldolgozó végrehajtja a
szervezési és technikai intézkedéseket.
Az adatfeldolgozó segíti az adatkezelőt abban, hogy teljesítse
kötelezettségeit.
Az adatfeldolgozó az adatkezelő döntése alapján minden személyes adatot
visszajuttat az adatkezelőnek vagy töröl, törli a meglévő másolatokat, egy
kivétellel, ha a tagállami vagy az uniós jog az adatok tárolását írja elő.
Az adatfeldolgozó elősegíti és lehetővé teszi az adatkezelő által vagy az
általa megbízott ellenőr segítségével végzett auditokat, helyszíni
vizsgálatokat.

Amennyiben az adatfeldolgozó további adatfeldolgozó segítségét veszi
igénybe, úgy őrá ugyanazok a kötelezettségek vonatkoznak, mint amelyek
eredetileg a szerződés által létrejöttek az adatfeldolgozó és az adatkezelő
között.

Adatvédelmi tisztviselő:
Társaságunk köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére, tekintettel arra, hogy
Társaságunk főtevékenysége a webshop jellegénél fogva az érintettek rendszeres
és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszi szükségessé.

- adatvédelmi tisztviselő: Simon Péter 
- elérhetősége: 06702940139

 

Adatvédelmi kérelmek: amennyiben bármilyen kérése vagy kérdése van az
adatkezeléssel kapcsolatban, kérelmét postai úton a 3000 Hatvan Martinovics út 9/b  címre vagy
elektronikusan a simoncarcolor@gmail.com címre küldheti. Válaszainkat késedelem nélkül, de
legfeljebb 30 napon belül küldjük az Ön által meghatározott címre.

Külföldi adattovábbítás:
- nem történik külföldre adattovábbítás (a megfelelőt hagyja csak a
szabályzatban, ha nincs külföldre adattovábbítás akkor a lenti
részt törölje)
vagy
- történik külföldre továbbítás:
 az adatokat az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívülre továbbítjuk:
ebben az esetben sem sérülnek az érintetteknek adatvédelmi jogai, a
védelem szintjének ugyanakkora marad.
Garanciái: a tanúsítvány és a magatartási kódex.

Kizárólag akkor továbbítunk személyes adatok az EGT-n kívüli területre,
ha a harmadik ország megfelelő védelmi szintet képes biztosítani, melynek
képességét az Európai Bizottság állapítja meg.
o Az EGT-n kívüli ország, ahová továbbítunk adatokat: ……………………..
…………. ország rendelkezik a megfelelő szinttel, szerepel a Bizottság
biztonságosnak tekinthető országok listáján.
o Az EGT-n kívüli ország, ahová továbbítunk adatokat: USA.
Az USA-ban a címzett Társaság biztosítja, hogy betartja a Privacy
Shield megállapodásban lefektetett feltételeket.
vagy
Az USA-ban a címzett Társaság nem tudja biztosítani, hogy betartja a
Privacy Shield megállapodásban lefektetett feltételeket, de a következő
feltételeket teljesíti, és ez alapján továbbítható a személyes adat:

 a felek az Európai Bizottság által elfogadott adatvédelmi
szerződés által meghatározott kikötéseket alkalmazzák
vagy;
 az adatvédelmi hatóság által jóváhagyott kötelező erejű
vállalati szabályokat alkalmaznak a felek (Binding
Corporate Rules, BCR) vagy;
 olyan vállalkozásnak kerül továbbításra, mely már
csatlakozott egy jóváhagyott magatartási kódexhez vagy;
 a vállalkozás jóváhagyott tanúsítási mechanizmussal
rendelkezik.

o Az EGT-n kívüli ország, ahova továbbítunk adatokat, és amely nem
szerepel a Bizottság biztonságának tekinthető listáján vagy az USA-
ra vonatkozó fenti garanciák nem állnak rendelkezésre: …………..

 

 a garanciák hiányából fakadó kockázat: személyes adatok
nem megfelelő védelme és jogosulatlan személyhez kerülés
veszélye Kizárólag érintett kifejezett, írásbeli hozzájárulása
esetén, mely hozzájárulás tartalmazza a kockázatra való
tájékoztatást is vagy;

 a szerződés teljesítésének feltétele az adattovábbítás (a
feltétel konkrét meghatározása) vagy;
 az adattovábbítása jogi igények érvényesítése, előterjesztése
és védelme miatt szükséges vagy;
 létfontosságú érdek az adattovábbítás az érintett számára, és
az érintett jogilag vagy fizikailag képtelen a hozzájárulás
megadására vagy;
 a nyilvánosság tájékoztatását szolgálják a személyes adatok a
tagállami vagy uniós jog értelmében.

 

                                                        

                                                          II.

                      Társaságunk adatkezelésének célja, jogalapja, időtartama:

 

Adatkezelési célok: 

Társaságunk az alábbi célokból végez adatkezelést a jogszabályokkal
összhangban:
a) …………………………….. tevékenység nyújtásához kapcsolódóan a
szolgáltatást igénybevevőinek adatait ………………… mint jogi
kötelezettség teljesítése és ügyfélkapcsolat fenntartása céljából
kezeljük;

b) lehetséges ügyfelek számára marketingtevékenység;

c) szerződéses partnerek kapcsolattartói adatainak kezelése a szerződés
teljesítése céljából;

d) ügyfelek megrendeléseinek teljesítése;

e) törvényben meghatározott kötelezettség teljesítése céljából.

Adatkezelés jogalapja:

GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pont: érintett hozzájárulása
GDPR 6.cikk (1) bekezdés b) pont: szerződés teljesítéséhez szükséges
GDPR 6.cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges
GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pont: jogos érdek, mindig érdekmérlegelés
szükséges

Az egyes adatkezelési tevékenységek jogalapja:
a) a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása: jogalap:
GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont
b) kapcsolattartás: jogalap (a partnerek munkavállalóinak adatai
esetében az adatkezelés) jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f)
pont. Az adatkezelő jogos érdeke: üzletmenet folytonosság.

c) szerződéses partnerek adatainak kezelése: jogalap GDPR 6. cikk (1)
bekezdés b) pont

d) marketing tevékenység: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
Marketing tevékenység céljából facebook oldal is üzemel, azonban önálló
adatbázis létrehozása, profilalkotás nem történik.

e) biztonsági kamera üzemeltetése jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f)
pont. Az adatkezelő jogos érdeke: vagyonvédelem, munkavállalók
esetében az Mt.-ben meghatározott munkáltatói jogos érdek.

Az érintett személyes adatainak jogos érdek alapján történő kezelése esetén
érdekmérlegelést végzünk, melynek során:
- beazonosítjuk és rögzítjük a jogos érdeket
- beazonosítjuk és rögzítjük az érintett érdekeit és jogait

Az érintettnek tiltakozási joga van, mely alapján a személyes adatot nem
kezeljük tovább, kivéve ha az adatkezelést kényszerítő ok indokolja (pl.
munkaviszonnyal összefüggésben szükségszerűen kezelendő adatok esetén)
Nem áll fenn kényszerítő indok direkt marketing esetén, tiltakozás esetén az
adatokat törölni kell. (Direkt marketingbe tartoznak azok a reklámok, amelyek
közvetlenül keresik meg potenciális ügyfeleiket. Ez történhet elektronikus úton,
telefonhívással, postán keresztül stb. Minden egyes módszerre speciális
szabályok is érvényesek. Az érintett itt a reklám címzettje lesz, azaz az a
személy, akihez a reklám eljut, illetve irányul. Az érintett személyes adatait pl.
egy honlap vagy webáruház üzemeltetője kezelheti.)
A következő szabályok érvényesek direkt marketing esetében:
1. Az érintett személyes adatait csak akkor lehet kezelni, ha hozzájárult az
adatkezeléshez, amelynek előzetesen meg kell történnie. Ez azt jelenti a
gyakorlatban, hogy még a hírlevél kiküldése előtt el kell kérni.
2. A hozzájárulásnak aktív cselekvésnek kell lennie, tehát például kattintás
vagy checkbox kipipálás. A ráutaló magatartás, vagy a hozzájárulás meg
nem tértele értelemszerűen nem minősül hozzájárulásnak.
3. A hozzájárulás önkéntes, és bármikor visszavonható. Az érintettnek
tényleges választási lehetőséggel kell, hogy éljen.
4. A hozzájárulás nem lehet előfeltétele a szolgáltatás igénybevételének,
kivéve azt az esetet, ha hozzájárulás szükséges a szolgáltatásnyújtáshoz.
(Így például az érintett ruhájának mérete egy ruházati webáruházban).
5. A hozzájárulás csupán az adott szolgáltatásra irányulhat, nem lehet
összekapcsolni egyéb hozzájárulással. (Tehát az érintett rendel egy ételt
egy internetes étteremben, ehhez megadja személyes adatait.
Amennyiben nyereményjátékon vehet részt, s azt más szervezi, akkor
hozzájárulását kell kérni, ahhoz, hogy az étterem továbbíthassa adatait.

Továbbá, az érintett megnyeri a nyereményjátékot, de ezek után
visszavonja hozzájárulását, akkor őt nem érheti hátrány).
6. A hozzájárulás visszavonása ugyanúgy egyszerű feltételek mellett
történjék, mint ahogy az érintett hozzájárult. Tehát nem lehet személyes
lemondást előírni abban az esetben, ha pl. e-mailen történt a hozzájárulás.
7. A lemondásról szóló tájékoztató tartalmazzon egy e-mail címet és egy
postai címet is. Az adatkezelési tájékoztató a honlapon külön szerepeljen,
így például nem lehet a szerződési feltétel része.

 

A webáruház tevékenységhez kezelt adatok:
A webáruházban történő vásárláshoz az érintett által megadott személyes
adatok: e-mail cím, telefonszám, név, lakóhely/tartózkodási hely, az érintett
által megrendeléseikor vásárolt termékkategória, az érintett által alkalmazott
átvételi és fizetési mód, az érintett vásárlásainak tételösszege.
A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az
érintettek bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás
igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az adatkezelő rendszere a
technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan
rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy
cselekménye nélkül automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb felhasználói
személyes adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze
nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.
A Társaság a személyre szabott tartalom kiszolgálás érdekében az érintett
számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja az
adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználói
élmény növelése érdekében. A cookie-t az érintett képes törölni saját
számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását
tiltsa. A cookie-k alkalmazásának tiltásával az érintett tudomásul veszi, hogy
cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.

Az adatkezelés időtartama:

A számlákat jogi kötelezettség miatt legalább 8 évig megőrizzük. A
számlakiállítás alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje 8 év.
A munkaviszony alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje: 50 év.
A kapcsolattartás céljából megadott adatok megőrzési ideje a kapcsolat
megszűnését követő 1 év.
Szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzése: 5 év.

 

                                                  III.

                       Érintetti jogok:

 

A személyes adataihoz kapcsolódóan az érintettnek a jogszabályban
meghatározott jogai vannak.
Érintetti jogok:
a) hozzáférési jog (adatok megismerése, az a tény, hogy történik-e
adatkezelés);
b) amennyiben egy adat elavult vagy helytelen, ennek kiigazítása;
c) törlés (kizárólag a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén);
d) az adat kezelésének korlátozása;
e) a személyes adatok direkt marketing célokra való használatának
megtiltása;
f) személyes adatainak harmadik személy szolgáltató számára történő
átadása, vagy ennek megtiltása;
g) bármely az adatkezelő által kezelt személyes adatról másolat kérése;
vagy
h) tiltakozás a személyes adat használata ellen.

 

                                               IV.

              Adatvédelmi incidens:

Az adatbiztonság olyan sérülése, mely a kezelt személyes adatok véletlen vagy
jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan
közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.
Társaságunk biztosítja az adatkezeléshez kapcsolódó kockázat mértékének
megfelelő adatbiztonságot, melynek sérülése esetén késedelem nélkül, de
legkésőbb a tudomásra jutástól számított 72 órán belül adatvédelmi
tisztviselőnk, vagy ennek hiányában az adatkezelő/adatfeldolgozó vagy
képviselője bejelentést tesz a felügyeleti hatóságnak és tájékoztatja az érintettet
is.
Társaságunk az adatvédelmi incidens tudomására jutását követően
haladéktalanul megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket az adatvédelmi
incidens alapját adó sérülés megszüntetése, helyreállítása céljából.
Az érintettet értesítjük a megtett intézkedésekről és azok eredményéről.

 

                                           V.

            Jogorvoslati tájékoztatás:

Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatóság (továbbiakban: NAIH, címe: 1125 Budapest,
Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, e-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu ). Az érintett
panaszt nyújthat be a NAIH-hoz amennyiben álláspontja szerint a rá vonatkozó
személyes adat kezelés nem felel meg a jogszabályi kötelezettségeknek.
A NAIH döntése ellen bírósági felülvizsgálat kezdeményezhető.

 

                                      VI.

Tájékoztatás a nyilvántartásokról:

Társaságunk az adatok kezelését és feldolgozását jogszerűen, átláthatóan és
ellenőrizhetően végzi, mely célok elérése érdekében az alábbi nyilvántartásokat
vezeti:

1. adatkezelések nyilvántartása
-a GDPR hatályba lépéséig az Infotv. 65§ alapján a NAIH vezeti
tartalma:
- sorszám
- tevékenység
- kezelt adatok
- adatkezelési cél
- adatkezelési jogalap
- tárolás módja és ideje
- adatkezelő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége
- adattovábbítás, címzettek
- technikai és szervezési intézkedések
az adatkezelés nyilvántartását tevékenységenként külön kell vezetni.

2. az adattovábbítás nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- dátum
- címzett
- harmadik országba történő adattovábbítás
- személyes adatok köre
- adatkezelés, -feldolgozás célja : 

- adatkezelés, -feldolgozás jogalapja
- adatkezelő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége
- technikai és szervezési intézkedések
- adattörlésre előirányzott határidő
- jogszabályban meghatározott egyéb adatok (pl.
könyvvizsgáló kamarai azonosítója) 

3. adatkezelés megszüntetésének nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- kérelem időpontja
- érintett neve, azonosító adata
- kérelem tartalma
- intézkedés megnevezése
- intézkedés dátuma
- adatkezelő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

4. adatvédelmi incidensek nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- incidens ideje
- incidens megnevezése
- érintettek köre
- érintett személyes adatok
- incidens hatása
- intézkedések

- adatkezelő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

5. érintetti és hatósági megkeresések és az arra adott válaszok
nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- megkeresés tárgya és ideje
- érintettek köre
- érintett személyes adatok
- intézkedések

- adatkezelő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

6. adatvédelmi tisztviselő tevékenységének nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- tevékenység ideje
- tevékenység
- megfelelés-ellenőrzés
- hatásvizsgálat-észrevétel
- felügyeleti hatósági együttműködés
-
7. „eltévedt” adatok, megkeresések nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- beérkezés ideje
- kérelem tárgya
- intézkedés (pl. visszaküldés)
- adatkezelő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

 

8. előzetes adatvédelmi hatásvizsgálat nyilvántartása
tartalma:
- sorszám
- hatásvizsgálat ideje
- műveletek leírása, adatkezelési cél, jogos érdek
- szükségesség, arányosság vizsgálata
- kockázatok elemzése, kezelése

- adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége
- adatvédelmi tisztviselő véleménye 

 

                                                Kelt: Hatvan , 2020. Október 11.

                                        Simon Future Tools Kft _________________________                                                                                                                                                                   adatkezelő/adatfeldolgozó
                                       képviseletében: Simon Péter 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés